Mathias Van de Wiele

Mathias Van de Wiele

Afdeling Muziek - leerkracht elektrische gitaar/combo Jazz-pop en rock

E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

http://www.mathiasvandewiele.com/

Mathias Van de Wiele studeerde in 2000 af met grote onderscheiding aan het Gentse Conservatorium en was meteen erg actief in de Belgische/Europese muziekscène. Naast gitaar spelen en componeren in ensembles als Moker, Wheels & Brick quartet speelde hij ook jaren trompet en althoorn in groepen als Va Fan Fahre. Honderden optredens en festivals in binnen en buitenland in zeer diverse muzikale circuits (jazz, impro, straattheater, pop, rock, reggae…) later besloot hij zich inhoudelijk te verdiepen in de jazz, en zich te focussen op verschillende vormen van improvisatiemuziek.

Als muzikant/componist wordt hij regelmatig geëngageerd als artistieke leider voor projecten zoals Lissewege Lichtfeest (Brugge Plus), Nature & practise (Cassette vzw), Halve Maan (Muziekmozaïek/Danspunt) en Trekvogels (Vrije Voeten), laatste beiden voorstellingen waar Jazz en hedendaagse dans elkaar ontmoetten.

Reeds in 2001 startte hij met veel engagement een loopbaan als lesgever en dit resulteerde in twee solide gitaarklassen (Academies van Gentbrugge & Beveren) vol jong talent. Naast gitaarlessen heeft hij uitvoerig ervaring met het geven van de cursus Jazzcombo, AMC, lezingen & workshops.