Helena De Beul

Helena De Beul

Afdeling Muziek - leerkracht gitaar/, improvisatie, groepsmusiceren/ coördinator PR

E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Helena De Beul studeerde in 1998 af aan het Kon. Conservatorium Gent met grootste onderscheiding als Meester in de muziek, optie klassieke gitaar. Datzelfde jaar won ze de Internationale Yamahawedstrijd voor klassieke gitaar. Daarna ging ze zich verder vervolmaken bij Odair Assad van de legendarische Assad Brothers, waar ze in 2002 het Diplome Superieur avec Distinction behaalde en werkte als gastprofessor begeleidingspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium van Gent.

Als dramatische mezzo ging ze zich vervolmaken bij oa Zeger Vandersteene, Gidon Saks, Lubov Stuchevskaya en bij Tom Krause in Hamburg. Centraal stond steeds zoektocht naar adem en eigen innerlijke gezondheid. Als solozangeres verleende ze haar medewerking aan producties met oa Walpurgis, Peeping Tom, Lod, Koudvuur en Scoppio di Vesuvio, Closeopera,...zowel in Europa als in Zuid-Amerika.
Nu vervolmaakt ze de opleiding “adem en aplomb” bij Noëlle Perez in Parijs en Taoistische massage bij prof. Dan Vercammen en is bovendien actief verbonden aan Center Olm, Centrum voor Ontwikkeling van Lichaam en Muziek.

Sinds 1995 geeft ze les aan Muziekacademie de Kunstbrug en werd ze al meermaals uitgenodigd om ontspanningstechnieken te doceren, oa bij Vlamo.
Ze is sinds 2017 artistiek coördinator aan De Kunstbrug.
Bovendien is zij auteur van "Gitaardebuut, een frisse kijk op klassieke gitaar" (Golden River Music) en Maestro, "de gitaar", bij Auurk