Florian  De Schepper

Florian De Schepper

Afdeling Muziek - leerkracht klassieke gitaar/groepsmusiceren gitaar

E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Florian (┬░1991) koos op 9-jarige leeftijd om klassieke gitaar te leren spelen. Dat deed hij in de academie in Nieuwpoort. Al snel speelde hij ook op de western gitaren van zijn vader die met zijn groep Ashels in het folkcircuit speelde en maakte hij kennis met de DADGAD-tuning. Even later was Bogus geboren, het geesteskind van de broers De Schepper.

In 2016 studeerde Florian af als master in de klassieke gitaar en pedagogie aan het conservatorium in Gent bij docenten Yves Storms en Johan Fostier. Hij onderrichte zichzelf in jazzharmonie en gitaar en volgde later lessen bij Hans Van Oost. Ook de liefde voor manouche gitaar bleef niet langer uit. Hij richtte het Jazz/Manouche kwintet Les Bandits de Belleville op. Sinds die periode begon Florian gitaarles en jazz combo te geven aan de academie van Veurne. Sinds 2014 geeft hij gitaar en samenspel aan de Kunstbrug academie.

Verder is hij artistiek actief met de groepen Tenorin, Duo De Schepper-Sanczuk, Broes, Les Bandits de Belleville, Zigo en Stompin' Caravan. Florian trad met zijn verschillende folk & jazz projecten reeds in meer dan 15 verschillende landen op en gaf masterclasses in Madrid en Milaan. Hij doceert op dit ogenblik gitaar aan de muziekacademie in Gent en richtte sinds een jaar zijn eigen boekingskantoor "Bogus Bookings" op. 


De Schepper Florian 2