Judith Van Oeckel

Judith Van Oeckel

Afdeling Dans - Docent dans

E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Judith begon haar eerste danslessen aan de Marleen Sempels Dansschool in Leuven. In 2011 volgde ze haar eerste jaar les aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Het jaar daarop besloot ze hedendaagse dans te studeren aan de!Kunsthumaniora Wilrijk. Ze studeerde af in 2016 en werd datzelfde jaar aangenomen als studente bij P.A.R.T.S.

Ze bracht haar solo Shuffletijdens Dansand in Oostende, (2017) en later op Copacobana Festival (2020) in Gent. Tijdens haar afstudeerjaar liep ze o.a. stage bij de Batsheva Dance Company in Tel-Aviv en creëerde met haar medestudenten de site-specific performance SOMNIA, (2019) onder leiding van Jolente en Anne Teresa De Keersmaeker.Ze regisseerde en speelde Chloé en Anton, een theaterstuk geschreven door Amos Tindemans. Chloé en Anton was o.a. te zien op Love at First Sight Festival (2021), bij Monty Kultuurfactorij en in ARSENAAL/LAZARUS. In juli 2022 studeerde ze af aan het KASK als master in vrije kunsten. Momenteel werkt Judith aan All She Wants to Do Is Dance, een performance die vertrekt vanuit de immobiliteit van een danser.

Sinds 2023 geeft Judith lessen klassiek ballet (techniek + atelier) en hedendaagse dans op Academie de Kunstbrug in Gentbrugge.