Stephanie Proot

Stephanie Proot

Afdeling Muziek - leerkracht piano

E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Stephanie Proot begon op 6-jarige leeftijd piano te spelen. Meteen werd het duidelijk dat ze over een groot muzikaal talent en artistieke potentieel beschikte. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Antwerpen bij Levente Kende en vervolgde haar opleiding aan de Ecole Normale Alfred Cortot in Parijs bij Ramzi Yassa en aan de Chapelle Musicale Reine Elisabeth in Brussel bij Abdel Rachman El Bacha. Later vervolmaakte ze zich aan de Frankfurter Hochschule für Darstellende Kunst und Musik bij Lev Natochenny.

Als kind al, maar ook als volwassene, won Stephanie verschillende grote wedstrijden in binnen- en buitenland en in 2013 veroverde ze een plek in de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Hoewel Stephanie zich als soliste als een vis in het water voelt, beleeft ze bovenal plezier aan de communicatie met andere musici. Ze werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Eric Lederhandler, Ivo Venkov, Joanna Carneiro, Alain Paris, Mladen Tarbuk, Theodor Guschlbauer en Augustin Dumay in concerti van Beethoven, Chopin, Liszt, Mozart, Rachmaninov en Ravel.

Ze vormt het Taktakishvili-duo met fluitiste Anke Lauwers en samen met Claire en Aurore Dassesse richtte ze het trio Ensembl’Arenski op. Zowel solo als in kamermuziekverband is ze actief op het nationale en internationale podium. In 2012 bracht Stephanie haar cd-debuut uit met vier sonates van Beethoven. Later verscheen een tweede solo-cd met werk van Liszt en Schubert en een cd met haar Ensembl’Arenski waarop pianotrio’s van Smetana en Shostakovich te horen zijn.

Sinds 2011 geeft Stephanie les in het dko en sinds dit jaar is ze verbonden aan Academie De Kunstbrug waar ze pianoles geeft in de afdeling van Destelbergen. Sinds 2015 is Stephanie verbonden aan het conservatorium van Antwerpen. Ze is er pianobegeleider van vioolklassen, docent kamermuziek en vakgroepvoorzitter van de toetsen.Op regelmatige basis is ze terug te vinden op podia, zowel solo als in kamermuziekverband.”