Nathalie Van Meirvenne

Nathalie Van Meirvenne

Afdeling Muziek - leerkracht muziekinitiatie/MCV groepsmusiceren 2de graad/ dwarsfluit/ groepsmusiceren

E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Nathalie Van Meirvenne (°1997) behaalde in januari 2020 haar Master in de uitvoerende klassieke muziek met grote onderscheiding aan het KASK & Conservatorium te Gent, waar ze fluit studeerde bij Myriam Graulus en Dorine Schade. Datzelfde jaar behaalde ze ook haar Educatieve Master. Via het Erasmus programma studeerde ze aan The Royal Conservatoire of Scotland bij Ruth Morley, Allison Mitchell (SCO) en Janet Richardson (RSNO). Ze behaalde in september 2022 ook een postgraduaat Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel met grote onderscheiding.

Nathalie is gepassioneerd door traditionele muziek, nieuwe muziek, improvisatie, zang en dans. Ze is in het leven steeds op zoek naar een creatieve uitlaatklep wat resulteert in oprechte en verrassende performances. Ze werkt samen met veel jonge componisten en is medeoprichter en voormalig lid van het kamermuziekensemble ‘EMC’. Naast verscheidene masterclasses nam ze ook deel aan de zomercursus voor nieuwe muziek in Darmstadt in de klas van Claire Chase (2021), de First Young Ensemble Academy bij Ensemble Modern in Frankfurt (2022) en aan de Bach300 zomercursus in Leipzig bij Ensemble Recherche en Freiburger Barockorchester (2023).

Momenteel verdiept Nathalie zich in (klassieke) zang, de klankmogelijkheden van basfluit en traverso, folk, improvisatie, muziektheater en soundpainting. Ze is lid van het soundpainting ensemble ‘Safety Last’ en met accordeoniste Suzan Peeters vormt ze het duo ‘NAAN’.