Mieke Mussche

Mieke Mussche

Afdeling Muziek - Muziekinititie/eerste graad MCV

E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Mieke Mussche werd in Gent geboren op 10 februari 1989. Haar eerste lessen klarinet kreeg ze op 7-jarige leeftijd van Sylvia Versieck in de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Aalter. In 2005 studeerde ze er af met ‘grote onderscheiding’.

Nadien volgde Mieke nog een jaar les bij Tamara Cuypers om zich voor te bereiden op haar latere studies.

Ondertussen begon ze op 10-jarige leeftijd harp te spelen. Dit volgde ze aan dezelfde Academie bij An Van den Borre en Ellen Schaffraet. Ze behaalde er af in 2006 en slaagde vervolgens voor het ingangexamen voor klarinet aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Daar startte ze in 2007 met haar opleiding ‘master in de muziek: klarinet’ bij Dhr. Eddy Vanoosthuyse. Aan deze instelling studeerde ze dan in 2013 ook af en dit met onderscheiding. In 2012 startte Mieke daarnaast ook haar opleiding ‘master in de muziek: harp’ aan dezelfde opleidingsinstelling bij mevr. Lieve Robbroeckx. Ook deze opleiding werd met succes voltooid.

In de loop van haar carrière volgde Mieke verschillende masterclasses, zowel voor klarinet als voor harp. Dit deed ze onder andere bij Freddy Arteel(België), Dr. Robert Spring(USA), Robert Walzel(USA), Karl Leister (Duitsland) en Sergio Bosi (It) voor klarinet en bij Marielle Nordmann (Frankrijk), Maria Louisa Rayan-Forero (USA), Gabriella Dall'Olio (Italië), Gwyneth Wentink (Nederland), Manja Smits (Nederland), Hanna Grociak (België), Catherine White (Engeland), Eleanor Tuner (Engeland) voor harp.

Mieke is op dit moment verbonden aan de academie voor muziek woord en dans te Aalter als leerkracht harp, klarinet en muziekkriebels en aan de academie de Kunstbrug Gent