Tomma Wessel

Tomma Wessel

Afdeling Muziek - docent blokfluit/groepsmusiceren blokfluit

E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Tomma Wessel

studeerde blokfluit en piano aan de conservatoria van Gent en Brussel. Ze legt zich toe op het uitvoeren van oude en hedendaagse muziek Ze was te horen op belangrijke podia en festivals en creëerde tientallen werken van Belgische en buitenlandse componisten, zoals o.a. Frank Agsteribbe, Luc Brewaeys, Alvin Curran, Moritz Eggert, Helmut Oehring, Frederik Neyrinck, Frank Nuyts, Stefan Prins, Frederic Rzewski, Matthew Shlomowitz, Annelies Van Parijs, Serge Verstockt en Christian Wolff.

Tomma Wessel is medeoprichtster van het blokfluitensemble Apsara dat de blokfluit in al haar aspecten aan bod wil laten komen. Zij is lid van The Letter Piece Company en werkt regelmatig samen met danseres Shila Anaraki. Daarnaast musiceerde Tomma Wessel ook met orkesten en ensembles als Ex Tempore, Ictus, Musica Antiqua Köln, Champ d’Action, Prometheus-Ensemble, Spectra, Het Vlaams Symfonieorkest, en werkte ze mee aan verscheidene radio- en cd-opnames.

Zij is docente hedendaagse blokfluitmuziek aan het Conservatoire Royal de Bruxelles, lerares blokfluit en groepsmusiceren aan De Kunstbrug en lerares piano aan de Kunstacademie De Poel.