Afwezigheden

Geen afwezigheden

Beste leerlingen, beste ouders,

Hopelijk hebben jullie genoten van een deugddoende vakantie. Met spanning hebben wij uitgekeken naar de manier waarop we zouden kunnen opstarten, en kijk… goed nieuws, de deuren van de academie mogen weer wagenwijd open. We zijn zo blij en opgelucht dat we jullie terug mogen verwelkomen!

Anders dan in de afgelopen jaren, starten we op 1 september. De leerlingen worden verwacht op de afgesproken lesmomenten. Wie nog geen lesuur toegewezen kreeg, neemt contact op met de leerkracht (via mail). In deze eerste week worden er afspraken gemaakt, waar mogelijk wordt er les gegeven.

We zetten alle zeilen bij om de academie zo veilig mogelijk te maken. Dit kan echter niet zonder jullie medewerking. Dit zijn de richtlijnen van de regering:

  • Elke leerling vanaf 12 jaar draagt een mondmasker (tenzij men op grond van medische aandoeningen het masker niet kan dragen)
  • Elke leerling respecteert de social distancing
  • Elke leerling wast of desinfecteert de handen bij het betreden van de gebouwen
  • Kom je net van vakantie uit een rode zone? Dan volg je de richtlijnen op van de overheid (verplichte test / 14 dagen quarantaine).
  • Ben je ziek? Dan blijf je thuis. Breng zeker je leerkracht op de hoogte van je afwezigheid!
  • Neem je eigen materiaal mee: drinkfles - microfoon – drumstokken - wegwerpdoekjes voor condensvocht bij blazers – handdoek voor dans
  • Leerlingen dans kleden zich thuis om

De gebouwen zijn enkel toegankelijk voor de leerlingen. Ouders, familie, aanverwanten worden niet toegelaten tot de gebouwen. Onze jongste leerlingen zullen door de toezichters of betrokken leerkrachten van en naar de klas gebracht worden.

Leerlingen die tot de risicogroep behoren, vragen aan de behandelende arts of aanwezigheid op de academie kan. Alternatieven zoals 1-op-1-onderwijs kunnen besproken worden met de betrokken leerkracht.

Tot slot; ondanks al deze richtlijnen, zijn we ervan overtuigd dat onze academie opnieuw haar pedagogische artistieke rol ten volle kan opnemen. Wij zijn er klaar voor en wachten vol ongeduld op jullie komst. Hoog tijd dat jullie de stilte uit onze gebouwen komen verdrijven, hoog tijd dat de academie weer een bruisende plek wordt!

Vriendelijke groeten,

Michael De Weert
directeur
Academie de Kunstbrug Gent
Tel.: 09 230 21 21
www.dekunstbrug.be