Schrijven

 

schrijver Miniatuur

 

Dit is een kortlopende opleiding die iedereen vanaf 15 jaar kan volgen.
 

Ben je in de ban van schrijven en lezen? Wil je zelf verhalen, gedichten of podiumteksten maken, maar mis je een goede stimulans? Of heb je al heel wat teksten liggen en wil je die nu graag voorleggen aan anderen? Dan is de opleiding Schrijver iets voor jou. Je volgt het vak drie jaar lang gedurende drie uur per week. Je kan kiezen uit de volgende opties: proza, dramateksten, poëzie, schrijven algemeen en biografische teksten.

 

HOE ZIET EEN SCHRIJFLES ER CONCREET UIT?

 

  • In elke les maken we een korte schrijfopdracht. Daarmee puren we technieken uit, onderzoeken de eigenschappen en wetmatigheden van diverse genres en ontdekken een waaier aan invalshoeken.

  • We nemen ruim de tijd voor onderlinge feedback. Je leert respectvol en constructief commentaar te formuleren op de teksten van je medeleerlingen en krijgt inzicht in hoe je om kunt gaan met opmerkingen over je eigen werk.

  • Daarnaast bestuderen we samen het werk van professionals en volgen de literaire actualiteit op de voet. Goed lezen is een must om sterk te schrijven. Af en toe komt een gastspreker op bezoek of trekken we er zelf op uit.

  • Hoe begin en eindig je een tekst? Hoe creëer je spanning? Hoe schrijf je sterke dialogen? Hoe werkt een metafoor? Bij alles wat we doen en bespreken sluipen de technische en theoretische aspecten van het schrijven binnen. We vertalen intrigerende kwesties naar schrijfopdrachten voor thuis.

  • Je schrijfremmingen overwinnen en je eigen stijl en thema’s ontdekken en verfijnen doe je gaandeweg. Eerst door kleine opdrachten te maken, daarna door zelf grotere projecten op te zetten. Op het einde van elk leerjaar maak je een portfolio die wordt voorgelegd aan een expert.


Het lessenrooster vind je HIER.