Welkom in de derde graad woord volwassenen!

IMG 0598 Miniatuur

3de graad  Woord -Volwassenen

Voor wie:            startende jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen

Lestijden:            woordstudio (1 uur/week) +  1 keuzevak (spreken en vertellen, verteltheater of dramastudio) (1uur/week)

Traject: 3 jaar

Woordstudio: hier leer je je stem goed gebruiken en vlotter spreken voor publiek. We trainen een goede, natuurlijke spreektechniek, je overwint je spreekangst en je leert je beter uit te drukken. Daarnaast maak je ook kennis met dramaoefeningen en spel- en verteltheater.

Spreken en vertellen: spreken in het openbaar, iets uitleggen, je vlot voorstellen, een interview afnemen, een toespraak houden, iets zeggen op een feest, een optreden presenteren, een debat leiden, je goed kunnen uitdrukken...

Verteltheater: met persoonlijke expressie een tekst zeggen voor een publiek, solo of in groep. We verkennen hierbij verschillende literaire genres: poëzie, proza, dialogen, monologen, verhalen, cabaret.

Dramastudio: jezelf expressief uitdrukken in een rol. In een groepje ga je volop improviseren, dialogeren en reageren. Je onderzoekt het hoe en waarom van teksten en personages. Je leert een personage vormgeven met een gepaste lichaamstaal en een goede spreektechniek.

Ben je een starter of heb je een andere vooropleiding? Dan stap je in op jouw niveau. We staan je liefst persoonlijk te woord. Neem contact op met de coördinator.

Voor uurroosters: klik hier

 

4de graad Woord - Volwassenen

Voor wie:            startende jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen

Lestijden:            dramalab (1 uur/maand) + 1 keuzevak (speltheater, verteltheater of spreken en presenteren) (1 uur/week) + een aantal voorstellingen bijwonen gedurende het schooljaar.

Traject: 3 jaar

Speltheater

In speltheater gaan we verder uitdiepen. We improviseren. We leren personages ontwikkelen en spelen. We gaan aan de slag met tekstmateriaal (theatermonologen en dialogen). We gaan op zoek naar wat ons inspireert om zo authentieke spelers te worden. Bij de voorbereiding van toonmomenten komen we in aanraking met allerlei aspecten van een echte theaterproductie: regie, decor, belichting, muziek, kostuums.

Verteltheater

In verteltheater leer je vanuit je persoonlijke expressie een tekst te brengen voor een publiek, solo of in groep. Hoe brengen we een verhaal/tekst op een podium?  We verkennen hierbij verschillende literaire genres: poëzie, proza, dialogen, monologen, verhalen, cabaret.

Spreken en vertellen

In deze lessen leer je spreken in het openbaar, iets uitleggen, je vlot voorstellen, een interview afnemen, een toespraak houden, iets zeggen op een feest, een optreden presenteren, een debat leiden. Daarbij is niet alleen wat je zegt belangrijk maar ook hoe je het brengt. Hoe krijg je en hou je de aandacht van je publiek?  Het schooljaar eindigt steeds met een toonmoment voor familie en vrienden.

Dramalab

Je bezoekt in groep een aantal voorstellingen (theater, cabaret, literaire avond,…). Deze voorstellingen worden ingeleid en nabesproken tijdens de maandelijkse les. Je krijgt een bredere kijk op de culturele actualiteit en het culturele erfgoed.

Ben je een starter of heb je een andere vooropleiding? Dan stap je in op jouw niveau. We staan je liefst persoonlijk te woord. Neem contact op met de coördinator.

Voor uurroosters: klik hier