Zorgbeleid Visie

Het zich goed voelen in de klas, is essentieel voor het hele Kunstbrug-team. We streven naar basiszorg, voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of noden. Dit willen we doen door middel van een aangepaste pedagogische aanpak, zodat elke leerling, ook zij met specifieke onderwijsbehoeften, zoveel mogelijk in de klas (samen met alle leerlingen) het volledige traject kan volgen.

Centraal in ons zorgbeleid, staat daarom de dialoog, de open communicatie met alle betrokken partijen: de leerling, de ouders, de leerkracht, het zorgteam. We moedigen leerkrachten, ouders en leerlingen sterk aan om steeds opnieuw in gesprek te gaan. 

Wanneer blijkt dat ondanks deze dialoog en de verhoogde zorg de leerdoelen niet bereikt kunnen worden, wordt het zorgteam/de zorgcoördinator ingeschakeld. Dan wordt er bekeken of er een aangepast traject (Individueel Aangepast Curriculum) wordt uitgeschreven, met duidelijke doelstellingen en een evaluatie. Dit alles binnen de draagkracht van individuele leerkrachten en de academie. 

Heb je vragen? Contacteer de zorgcoördinator: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.