Algemene info inschrijvingen

Vanaf dinsdag 21 mei om 9u kan je online inschrijven voor het schooljaar 2024-2025. Vooraleer te kunnen inschrijven dien je een account te hebben of aan te maken op mijnACADEMIE (tm). We raden jullie aan om nu reeds dit account aan te maken en de gezinsleden die je wil inschrijven toe te voegen. Klik hier voor meer informatie.

De inschrijvingen gebeuren online. Leerlingen of ouders die niet de mogelijkheid hebben om online in te schrijven kunnen terecht op het secretariaat: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 09 230 21 21 Houd er rekening mee dat de mailbox gedurende de inschrijvingsperiode overspoeld wordt en dat het even kan duren vooraleer je antwoord krijgt.

INFO OPLEIDINGEN:

Per domein (initiatie - muziek - woord - dans) en per leeftijdsgroep of graad vind je een tegel waarop je kan klikken voor meer info.

Bij het maken van je keuze kan je voor advies terecht bij je leerkracht(en).

UURROOSTERS

Zie menu hierboven

Deze roosters blijven vatbaar voor wijzigingen.

Nieuwe inschrijvingen: vestigingsplaats instrument

MijnAcademie veronderstelt dat je de instrumentles liefst in dezelfde vestigingsplaats als het het klassikaal vak (MCV) wil volgen.
Let op: niet ale instrumenten zijn beschikbaar op alle vestigingsplaatsen, check hiervoor het uurrooster.
Tip: je kunt bij de opmerkingen noteren welke vestigingsplaats je verkiest, dan trachten onze medewerkers dit zo toe te wijzen.

TARIEVEN

Zie menu hierboven onder inschrijvingen

ZORGBELEID

Bij de online inschrijving zal er gevraagd worden of de leerkrachten op de hoogte moeten zijn van bepaalde zorgnoden. Aarzel niet om eventuele zorgnoden of aandachtspunten te melden bij het inschrijven.

KEUZE LESDAG EN LEERKRACHT

Lestijden worden omwille van de pedagogische kwaliteit zo veel mogelijk per niveau of graad ingericht. De leerkracht of de vakgroep kan deze puzzel pas maken na een zicht te hebben op het aantal inschrijvingen. Daarom kunnen we niet altijd de keuze van lesdag of leerkracht garanderen. We doen ons best om nog voor de grote vakantie een lesuur toe te kennen.

Startende leerlingen instrument worden nog niet onmiddellijk toegekend aan een leerkracht. Kies je gewenste vestiging en neem contact op via mail met de betreffende leerkracht(en) om een uur te regelen. Je vindt de e-mailadressen door op het blauwe envelopje in het uurrooster te klikken. Startende leerlingen groepsmusiceren 3.1 en 4.1 krijgen in de loop van de maand juni een bericht met uitleg hoe de procedure verder loopt.

Leerlingen die reeds les volgen krijgen automatisch een vervolgtraject aangeboden. Ook voor deze leerlingen is het belangrijk om de lestijd persoonlijk af te spreken met de betrokken leerkracht. Is het voorgesteld vervolgtraject niet naar wens? Pas waar mogelijk je keuze zelf aan of formuleer een opmerking in het voorziene vakje. Het secretariaat zal je keuze verwerken.

Filmpjes voor starters

De keuze voor een instrument is niet altijd eenvoudig. Op zoek naar inspiratie? Er liggen postkaartjes in de academie met een QR-code die je linkt naar een filmpje van het instrument of kijk via het menu hierboven Ontdek => kennismakingsfilmpjes. We raden alle ouders van startende kinderen aan om deze filmpjes samen met je kind te bekijken. De klankkleur of het instrument dat je kind het meest aanspreekt is een sterke aanwijzing voor de juiste keuze. Ook voor Woordkunst en Dans zijn er filmpjes beschikbaar.

Voorrangsregeling

Voor elke opleiding werden er maximum capaciteiten vastgelegd om de pedagogische kwaliteit van het lesgebeuren te garanderen. Huidige leerlingen die hun opleiding verderzetten krijgen voorrang tot 15 juli op voorwaarde dat er ingeschreven en betaald is vóór 15 juli. We raden dus aan om vóór die datum via mijnACADEMIE (tm) in te schrijven en te betalen. Leerlingen die moeite hebben om snel het inschrijvingsgeld te betalen kunnen dit melden via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en blijven genieten van de voorrangsregeling.

Aarzel niet ons te contacteren bij vragen of eventuele problemen