Welkom bij Danslab 4de graad - Optie Hedendaagse Dans

 

In de optie Hedendaagse dans wordt je reeds verworven techniek verder uitgediept en ga je op zoek naar je eigen grenzen.

In de lessen wordt aandacht besteed aan grondwerk, partnerwerk en improvisatie. Ook compositie en choreografieĆ«n  komen aan bod. Je gaat de uitdaging aan om je techniek, expressie en inleving te versterken en verfijnen en je eigen persoonlijkheid en stijl in de dans te leggen.

Als verbreding op je techniek krijg je ook modern-Jazz. Hierin leer je je vaardigheden divers in te zetten.

De Optie 4de graad Hedendaagse dans bestaat uit een pakket van 3 lesuren/week:

Je volgt 1 uur hedendaags techniek

Je volgt 1 uur hedendaags atelier ( impro/ compositie )

Je volgt 1 uur modern-jazz

 

Modern -jazz is een gemeenschappelijk vak in de 4de graad. In de lessen modern-jazz wordt de link gelegd tussen hedendaagse en klassieke dans. De combinatie van klassiek met jazz, moderne en/of hedendaagse dans verruimt de blik en geven zo een andere visie op oefeningen uit de balletles of hedendaagse les. Creativiteit, uitstraling en muzikaliteit worden erg benadrukt en gestimuleerd. Er wordt vaak aan de choreografie gewerkt waarbij dansers uit de klassieke en hedendaagse opties samenwerken.

 

Opm. Wil je nog extra lessen Klassieke dans volgen? Dat is mogelijk! Contacteer je dansafdeling om je persoonlijk lessenpakket samen te stellen.

 

  • voor uurroosters klik hier