Welkom in Danslab 4de graad - Optie Klassieke Dans

 

De opleiding 4 e graad klassieke dans biedt een les Klassieke dans voor gevorderden, met barre-en-milieu-training, adagio’s, variaties en verrassende toepassingen van klassieke dans. 

Ook pointewerk , variaties en repertoire komen aan bod . Je gaat de uitdaging aan om je techniek, expressie en inleving te versterken en verfijnen en je eigen persoonlijkheid in de dans te leggen.

Als verbreding op je techniek krijg je ook modern-Jazz. Hierin leer je je vaardigheden divers in te zetten.

De optie 4de graad Klassieke dans bestaat uit een pakket van 3 lesuren/week:

Je volgt 1 uur klassiek techniek ( balletles)

Je volgt 1 uur klassiek atelier  ( pointes/ repertoire / progressive ballet training)

Je volgt 1 uur modern -jazz ( techniekles en choreografie)

 

Modern -jazz is een gemeenschappelijk vak in de 4de graad. In de lessen modern-jazz wordt de link gelegd tussen hedendaagse en klassieke dans. De combinatie van klassiek met jazz, moderne en/of hedendaagse dans verruimt de blik en geven zo een andere visie op oefeningen uit de balletles of hedendaagse les. Creativiteit, uitstraling en muzikaliteit worden erg benadrukt en gestimuleerd. Er wordt vaak aan de choreografie gewerkt waarbij dansers uit de klassieke en hedendaagse opties samenwerken .

 

Opm. Wil je nog extra lessen Hedendaagse Dans volgen? Dat is mogelijk! Contacteer je dansafdeling om je persoonlijk lessenpakket samen te stellen.

 

  • voor uurroosters klik hier

 

 
Leerkracht Vak vanaf tot en met
Ackerman Eva Muzikale en culturele vorming - groepsmusiceren Di 28 Mrt Wo 29 Mrt