Welkom in Muziek schrijven (MS)

 

In deze lessen leer je muziek schrijven en je eigen muzikale gedachten op papier te zetten volgens de regels van de kunst. Het is een doe-schrijf-vak. Je maakt kennis met de harmonieleer/akkoordleer, hetgeen de eerste stap is naar componeren, bewerken en arrangeren.

Je verkrijgt inzicht in partituren en verschillende stijlperiodes uit onze muziekgeschiedenis en leert dit toepassen in begeleidingsvormen en improvisatietechnieken op diverse instrumenten. Daarnaast word je aangesproken op je verbeeldingskracht. Een wondere wereld van muzikaal inzichtelijker denken, begeleiden met doorzicht, bewuster ‘spelen’ zal voor je opengaan.

Muziek schrijven (MS) is een keuzevak uit de 3de graad en de 4de graad (1u/week). MS kan ook als hoofdvak in de theoretische richting gekozen worden in de 3de graad (in combinatie met Compositie 3de graad en Geluids-en opnametechnieken 3degraad of in combinatie met instrument 3de graad en Geluids-en opnametechnieken 3de graad). Je zit met 3 tot 4 leerlingen tijdens een lesmoment.

Voor uurroosters: klik hier

Geen afwezigheden